Menu Help option does not display anything

This forum designated to discuss the TsiLang Components Suite.
Post Reply
Malcolm
Posts: 109
Joined: Tue Jan 21, 2003 5:18 pm
Location: Scotland

Menu Help option does not display anything

Post by Malcolm »

I mostly use the siLangRT component in my forms.
It has a Help option but I have never discovered how to make it 'work'.

Is there a way to view Help from these components?

I can see the Help files in the Program Files folders and access them directly. They are also to be found in the Registry with the correct paths.

Malcolm

isiticov
Site Admin
Posts: 2231
Joined: Thu Nov 21, 2002 3:17 pm

Post by isiticov »

Hello,

At run-time the Help button just uses:

Code: Select all

Application.HelpContext(HelpContext);
And form's HelpContext is 10000. So if you application will have a help file and there will be a help topic with context ID=10000 then it will be displayed upon Help button click.
At design-time this button will display TsiLang's help file with the respective topic.
Best regards,
Igor Sitikov.

Malcolm
Posts: 109
Joined: Tue Jan 21, 2003 5:18 pm
Location: Scotland

Post by Malcolm »

Thanks Igor

In my (win32) apps I use HTML Help accessed via ShellExecute(...) using context strings, so your components should not be able to call them.

It is only in the IDE that I have sometimes wanted to access the TsiLang Help files .. and that has not worked for me in recent years.
I was expecting your menu option, Help, to show your help file topic(s). :(

It works fine in the SIL Editor.

isiticov
Site Admin
Posts: 2231
Joined: Thu Nov 21, 2002 3:17 pm

Post by isiticov »

Will check this...
Best regards,
Igor Sitikov.

isiticov
Site Admin
Posts: 2231
Joined: Thu Nov 21, 2002 3:17 pm

Post by isiticov »

Found and fixed the problem. The fix will apply in the next update release.

Thank you for reporting this!
Best regards,
Igor Sitikov.

Malcolm
Posts: 109
Joined: Tue Jan 21, 2003 5:18 pm
Location: Scotland

Post by Malcolm »

Thanks - I thought I was missing something obvious .. as usual.

I really like the checkbox to show/hide the 'widths tooltip'. :D
It used to frustrate me when it popped up and covered the cell I wanted to edit.

Malcolm
Posts: 109
Joined: Tue Jan 21, 2003 5:18 pm
Location: Scotland

Post by Malcolm »

Thanks, confirmed to be fixed in 7.8.0.1

Post Reply